Dzięki wszystkim obecnym - tego mi trzeba było, ostatnie dni cieżkie psychicznie wiec takie wypady w super towarzystwie bardzo budują!!!...powrót na kilu...i najdłuższy zakrecik na trasie Krokowa - Wejherowo 120na budziku...oj nasłuchałem sie, nasłuchałem...i marbab tez.
02 - Błędy - co jakiś czas problem
Zwiń
X
-
02 - Błędy - co jakiś czas problem
może uda się komuś pomóc co może się dziać.
w październiku kasowałem kilka błędów w moim klekocie.
dziś po południu przestało działać część urządzeń na pulpicie a zaczęło się od braku wyświetlacza partronica.
pojechałem do znajomego mechanika i podłączył. Wykazało 11 błędów i postaram się z pamięci opisać:
- błąd czujników parkowanie - prawy przód (muszę sprawdzić może coś nie styka)
- błąd oświetlenia przedniego - poziomowanie, błąd żarówki prawy przód (rano wszystko działało jak ruszałem z garażu)
- przerwa w głównej magistrali komfortu
- usterka w podnośniku prawej tylnej szyby
- błąd jakiegoś oświetlenia pod komfortem
- błąd rozruchu - coś tam było o spadku napięcia
i kilka innych
Po kasowaniu, odpaleniu została tylko informacja że jest problem z prawą przednią żarówką.
wszystko działa i wszytko działało (nawet żarówka) do dzisiejszej niespodzianki.
może macie jakieś doświadczenie co mogło spowodować tyle błędów na raz w stojącym na parkingu samochodzie.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
-
-
kkuligowski, ja bym pomyslal o sprawdzeniu instalacji u kumatego elektryka
najprawdopodobniej gdzieś ci coś koroduje
może złącze T10?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz